Info

Raceday:                 
De run wordt gehouden op de tweede zaterdag van oktober, in dit geval de passende datum 10 oktober 2020 (10-10-2020)

Afstanden:             
Er wordt één afstand aan geboden welke zowel solo als in teamverband gelopen kan worden. Passend bij het jubileum bedraagt de solo-afstand ca. 50 km ofwel voor de team-ultra drie etappes van elk ca 17 km.

Starttijden:            
De 50 km Ultra start om 10.00 uur vanaf het middenterrein van AVA’70 aan de Bredevoortsestraatweg 110a te Aalten.  De Team-Ultra start een uurtje later, om 11.00 uur. Het kan zijn dat we door Corona-maatregelen een meer gespreide start moeten organiseren. Indien dat zo is komt daar meer informatie over.

Parcours:                
De route bestaat uit één ronde van ca. 50 km met start en finish op het terrein van AVA’70. De route wordt in de week voorafgaande aan de loop via e-mail als GPX-bestand aan u toegezonden.

Markeringen:           
Deze zijn er niet. De gehele route dient zelfstandig op GPS (horloge/handheld/smartphone) te worden gelopen. Andere mogelijkheden zijn navigatie-Apps voor Iphone/Android: Komoot, Viewranger , Osmand+  Topo GPS, Wikiloks. Uiteraard kun je de route ook printen en op die manier meenemen.

Verzorging:            
Onderweg zijn er twee verzorgingsposten bij ca 16 en 33 km. Dit zijn tevens de wisselpunten voor de Team-Ultra. Er zijn slechts beperkt parkeerplaatsen op de wisselpunten. Uiteraard zullen hier maatregelen i.v.m. Corona gelden.

Tijdregistratie:     
Iedere deelnemer/team krijgt een bijpassend Keycord met daarin een chip welke de tijd bij start en finish registreert en tevens een lijst met belangrijke (nood)telefoonnummers. Aansluitend aan het evenement worden de uitslagen op de website bekend gemaakt.

Inschrijving:          
Inschrijven kan uitsluitend op voor-inschrijving. Op de dag zelf is er geen na-inschrijving mogelijk. Het inschrijfformulier voor de Solo-Ultra vind je hier. Het inschrijfformulier voor de Team-Ultra vind je hier.
Uw inschrijving is pas compleet als het formulier compleet is ingevuld en ingediend en de betaling van het startgeld is ontvangen. U ontvangt dan een bevestiging per e-mail en uw naam komt op de lijst met deelnemers te staan.
Voor de Solo-Ultra zijn er maximaal 100 startplekken te vergeven, voor de Team-Ultra zijn dit er 50 (x3). Indien dit maximum voortijdig bereikt wordt sluit de inschrijving en kan er alleen nog maar gebruik gemaakt worden van een reservelijst.

Inschrijfgeld:        
Omdat het een Jubileumloop betreft is het ons gelukt de inschrijfgelden laag te houden. Deze zijn:
Solo-Ultra:          € 20,20
Team-Ultra:        € 30,30

Prijzen:                  
Er zijn geen prijzen wat betreft de gelopen tijden en klasseringen. Elke finisher voor zowel de Solo- als de Team-Ultra ontvangt bij binnenkomst een echt Achterhoekse Goodie-Bag.

Startnummer:         
Zoals gezegd ontvangt u geen startnummer aangezien het geen georganiseerde wedstrijd is maar een Keycord met info en chip. Deze kunnen op de dag zelf, zaterdag 10 oktober 2020, vanaf 8.30 uur afgehaald worden bij het secretariaat bij AVA’70.

Verplichte materialen (voor de solo-lopers):                             
Rugzak, racevest of soortgelijk als grote gordel.
Minimaal 1 liter water in bidon, camelbag
Voldoende energie in vaste voeding.
Volledig opgeladen mobiele telefoon,
Reddingsdeken/Wind/Regenjack
(Kopie) geldig ID
GPS instrument met download GPX Achterhoek-Ultra 50 km. Deelnemers ontvangen week voorafgaand update van de route – Achterhoek-Ultra 50 km

Annuleren:              
Het is helaas niet mogelijk te annuleren en uw inschrijfgeld terug te ontvangen, kan je er om wat voor reden dan ook niet bij zijn, dan kan je je startnummer wel aan iemand anders overdragen. Dit is kostenloos mogelijk tot 15 september 2020, daarna alleen nog ter plaatse, kosten hiervoor bedragen € 2,00.

Openbaar vervoer:    
Het NS-station ligt op ruim 2 kilometer wandelen vanaf de Startlocatie. Indien daar animo voor is kunnen wij een transfer organiseren richting het AVA’70-terrein. Dit dient u bij uw inschrijving te vermelden. In het weekend is openbaar vervoer niet altijd even voor de hand liggend, check de reisplanner!

Parkeren:                
Rondom de accommodatie van AVA’70 is er voldoende parkeergelegenheid beschikbaar. Maar ook hier geldt; carpoolen is gezellig, scheelt auto’s en is milieuvriendelijk.

Overnachten:          
De plaats Aalten heeft nauwelijks of geen hotels. Wel een aantal B&B’s waar prima overnacht kan worden als ook een aantal campings. Onderstaand een greep uit het assortiment:

  B&B de Wilhelminaschool, Stationsstraat 8, 7122 AS Aalten
www.bb-dewilhelmina.nl  

B&B Meiberg 1, Meiberg 1, 7121 AN  Aalten
tel:   0031 (0) 640-334 364      
https://www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast-nl/aalten/b-b-meiberg-1/73764/

Camping ’t Walfort, Walfortlaan 4, 7121 LJ Aalten
www.campingwalfort.nl   

Vakantiepark De Twee Bruggen, Meenkmolenweg 13, 7109 AH Winterswijk Miste
www.detweebruggen.nl    

Chaletpark Boomans, Stationsweg 4, 7121 LH Aalten
www.campingboomans.nl  

Recreatiepark Het Winkel, De Slingeweg 20, 7115 AG Winterswijk
https://www.hetwinkel.nl/

Boerderijhotel/vakantiehuisjes Roerdinkhof, Roerdinkweg 1
7108 AZ  Winterswijk-Woold
www.roerdinkhof.nl